«حضرت سوسن»

سی‌چهل سالِ اطراف غیبت #امام_زمان را که نگاه می‌کنم، برای من از جالب‌ترین زمان‌های تاریخ به شمار می‌آید. برای من که یک سرِ نخ زندگی‌ام را گره زدم به دامان مادرِ ولی‌ِ عصرم، عجیب نیست که به دنبال نام #نرجس_خاتون ، تاریخ را در این روزها بیشتر زیر و رو کرده باشم.
این سال‌ها را با مشخصۀ حضور سه نفر، در خاطرم ثبت کرده‌ام. حضرات «حکیمه‌خاتون» (خواهر امام جواد و عمۀ امام هادی ع) «حُدَیث» (همسر امام هادی و مادر امام عسکری ع) و «نرجس‌خاتون» (همسر امام عسکری و مادر امام زمان).
می‌خواهم از حضرت حُدَیث -سلام‌الله‌علیها- بنویسم.

 

اگه میخوای بدونی چجوری‌ با امام زمان ارتباط برقرار کنی اینجا کلیک کن
‌‌
تاریخ، برای مادر امام عسکری -ع- نام‌هایی ذکر کرده که هر یک از شهرت خاصی برای ایشان برخوردار است. «سلیل» را از بیان امام هادی -ع- می‌بینیم که فرمود او از هر بدی و زشتی [مسلولةٌ، یعنی] پاک و منزّه است.
او را «جَدّه» (مادربزرگ) نامیدند به جهت نسبتش با قائم‌آل‌محمد -عجل‌الله‌فرجه-، و «حُدَیث» و «سوسن» و «سمانه» نیز از اسامی ایشان است.
شیرزنی که رنج تبعید از مدینه تا سامرّا را با فرزند کوچک به دوش کشید و در رکاب امام غریب و هادی امت -ع- ماند. او که شاهد یورش‌های شبانه و ناگهانی مأموران متوکل و معتز به خانه‌اش و جسارت‌های متعدد به ساحت امام بود، تازه پس از ولادت #مهدی_موعود -عجّل‌الله‌فرجه- موظف شد به بهانۀ حج، کودک را به مکه برده و پنهان بدارد.
او دومین زنِ وصیِ امام معصوم بود. به آن هنگام که امام حسن عسکری -ع- به شهادت رسیدند، مردم را از وجود فرزند پنهان ایشان آگاه ساخت و عَلَم تبلیغ ولایت حجة‌بن‌الحسن -عجّل‌الله‌فرجه- را برافراشت.

احمدبن‌ابراهیم گوید: در سال ۲۶۲ ه‍.ق. به محضر حضرت حکیمه‌خاتون -س- رسیده و از پشت پردۀ حجاب با ایشان دربارۀ م‌ح‌م‌د؛ امام آخر شیعیان، سخن گفتم و از ایشان پرسیدم که: او کجاست؟
فرمود: پنهان است.
عرض کردم: پس شیعه به چه کسی پناه ببرد؟ (و چگونه او را بشناسد و وجود او را دریابد؟)
فرمود: به «جدّه» مادر امام حسن عسکری -ع- رجوع کنید.
گفتم: به کسی اقتدا کنم که زنی وصیّ اوست؟! فرمود: به #امام_حسین -ع- اقتدا کن که #حضرت_زینب -س- را وصی امام سجاد -ع- قرار داد و هر دانش و تدبیری که از امام سجاد -ع- صادر می‌شد، به زینب کبری -س- منسوب می‌شد تا قدر زین‌العابدین -ع- پنهان و محفوظ بماند.
‌‌
📚 الارشاد (شیخ مفید) و بحارالانوار (علامه مجلسی) و کمال الدین (شیخ صدوق) و چند کتاب دیگر
• کلیدواژه روایت اخیر در کمال‌الدین: (إلی الجدة امّ أبی محمد)

#محمدعلی_حمیدی_فراق
۴ آذر ۱۳۹۹ ولادت امام عسکری سلام‌الله‌علیه